Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 6ο Τακτικό Συνέδριο
των Οικολόγων Πράσινων
Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 12.00 ώρα, Κολοκοτρώνη 31


Με την εκλογή του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου τακτικού συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη από τις 26-28/6/2009.
Στόχος του συνεδρίου ήταν η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις Ευρωεκλογές, η διαμόρφωση του πολιτικού προσανατολισμού, της οργάνωσης αλλά και της επικοινωνιακής πολιτικής.

Η πρώτη συνεδρίαση του 34μελούς Πανελλαδικού Συμβουλίου έγινε αμέσως μετά τη λήξη του συνεδρίου και σε αυτή εκλέχθηκε η 6μελής Εκτελεστική Γραμματεία. Μέλη της εκλέχθηκαν οι παρακάτω:
·Γιάννης Παρασκευόπουλος
·Ελεονόρα Ζώτου
·Ιωάννα Κοντούλη
·Κάτια Λεμπέση
·Μιχάλης Πετράκος
·Νίκος Χρυσόγελος

Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος δεν συμπεριλαμβάνεται στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αφού δεν επιτρέπεται με βάση το καταστατικό . Από την άλλη δεν έβαλε υποψηφιότητα για το Πανελλαδικό συμβούλιο για να δώσει βαρύτητα στις αυξημένες υποχρεώσεις στην Ευρωβουλή. Με αυτό τον τρόπο οι Οικολόγοι Πράσινοι επιτυγχάνουν να αναδεικνύονται και άλλα στελέχη του κόμματος, ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι και περισσότερες σε θέσεις που συνεπάγονται ευθύνες.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Συνελεύσεις των Τοπικών Πολιτικών Κινήσεων των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακές Συνδιασκέψεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, στα πλαίσια του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου 2009 στη Θεσσαλονίκη.

Θέματα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης είναι:
1. Απολογισμός της εκλογικής μάχης των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009.
2. Προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.
3. Έγκριση ψηφισμάτων.
4. Εκλογή Περιφερειακής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.
5. Εκλογή εκπροσώπων της Περιφερειακής Οργάνωσης για το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων (1 τακτικό, 1 αναπληρωματικό μέλος).

Πληροφορίες
Συντονιστική Γραμματεία ΠΚ Εβρου
Ιωακείμ Βράβας, 6946872383, Βάϊος Γιαννούλης, 6994608085, Γιώργος Φαρφαράς 6936888967

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΔΑΣΗ: ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑΧΤΗ ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;

ΔΑΣΗ: ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑΧΤΗ ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;

Με σημαντικές πυρκαγιές σε ήδη ταλαιπωρημένες δασικές εκτάσεις άρχισε και το φετινό καλοκαίρι, επαναφέροντας στη μνήμη μας την αγωνία και το φόβο που ζήσαμε τα δύο περασμένα "καυτά" καλοκαίρια. Οι πυρκαγιές σε εκτάσεις - φιλέτα, η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τις θέσει εγκαίρως σε έλεγχο, αλλά και η μη λήψη προληπτικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο - με ενεργοποίηση και κατάλληλο εξοπλισμό των τοπικών κοινωνιών και με βιώσιμη διαχείριση του δάσους - που θα εμπόδιζαν τη γρήγορη εξάπλωσή τους αποδεικνύουν την εγκληματική αδιαφορία για τη δασοπροστασία που επιδεικνύει η κυβέρνηση ακόμα και μετά την τραγική εμπειρία του 2007.
Η παντελής έλλειψη δασικής πολιτικής, η συστηματική απαξίωση και εξαθλίωση της Δασικής Υπηρεσίας και η ανύπαρκτη πρόληψη για τις πυρκαγιές είναι πλέον ασυγχώρητες, τόσο γιατί καταστρέφουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής γης και βλάπτουν τη χώρα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά, όσο και γιατί επαναλαμβάνονται χωρίς δισταγμό και κάθε χρόνο με χειρότερο τρόπο.
Φέτος αυξάνονται κατακόρυφα οι κίνδυνοι για τα δάση λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων: αύξηση φυτικής μάζας -καύσιμης ύλης μέσα στα δάση λόγω των βροχοπτώσεων του χειμώνα, απουσία διαχείρισης των δασών, πιθανότητα υψηλών θερμοκρασιών λόγω κλιματικής αλλαγής, πίεση για αλλαγή χρήσης γης, σκουπίδια και απρόσεκτη ανθρώπινη παρουσία. Για να αποφευχθεί μια μεγάλη καταστροφή σαν αυτή του 2007, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία στα αμείλικτα ερωτήματα που υπάρχουν σε σχέση με τη δασική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, τα μέτρα για τη δασοπροστασία και κυρίως για το τι γίνεται για να αποφευχθεί μια νέα μεγάλη καταστροφή: Ζητάμε στοιχεία για τις πιο πρόσφατες προσλήψεις δασικών υπαλλήλων (δασολόγων, δασοπόνων, δασοφυλάκων και δασεργατών), για τα χρήματα που διατέθηκαν φέτος στην πρόληψη, τα έργα που εκτελέστηκαν με αυτά τα χρήματα, την επάρκεια των δασαρχείων σε υλικά και προσωπικό, το σχεδιασμό της δασοπυρόσβεσης και τους φορείς που εμπλέκονται σε αυτή, τον απολογισμό των πυρκαγιών του 2008 και τι έγινε με την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, τι γίνεται με το δασικό κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες - πλην των περιοχών Αττικής και Χαλκιδικής. Η περιβαλλοντική ευαισθησία αποδεικνύεται μόνο με έργα.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούμε ότι μόνο με μια ισχυρή και συνεκτική δασική πολιτική μπορεί να υπάρξει πραγματική και αποτελεσματική δασοπροστασία. Οφείλουμε να δουλέψουμε στην κατεύθυνση αυτή, ακριβώς επειδή τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν πολύτιμους φυσικούς πόρους με πολλαπλά οφέλη. Έχουμε ήδη από πέρυσι ανοίξει δημόσιο διάλογο για τη δασική πολιτική. Ελπίζουμε στη διεύρυνσή του και καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί και να συμμετέχει. Καλούμε επίσης τους πολίτες, ιδιαίτερα όσους ψήφισαν και υποστήριξαν τους Οικολόγους Πράσινους, να συμμετάσχουν στις τοπικές πρωτοβουλίες εθελοντών για την προστασία των δασών. Χρειαζόμαστε το δάσος. Όμως και το δάσος μας χρειάζεται για να υπάρχει και αύριο.
Πληροφορίες: Βασιλική Νάκου, υπεύθυνη για θέματα δασικής πολιτικής - 6983903061

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ



ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
! 12-21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 !
!νέα ημερομηνία!
ΔΗΜΟΤΙΚΟ CAMPING “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ” ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ – ΓΙΟΡΤΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ – ΟΜΙΛΙΕΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ
στο samothrakiecocamp@gmail.com
www.samothrakiecocamp.blogspot.com

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στοχεύουν σε ένα δημιουργικό, ευχάριστο, αλληλέγγυο και ανθρώπινο σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία και στο μέλλον. Ένα σχολείο που:
· προκύπτει από την αλληλεπίδραση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.
· το εκπαιδευτικό του έργο απευθύνεται στις ανάγκες όλων των μαθητών του ανεξάρτητα από κοινωνική ή εθνική προέλευση, απαλλαγμένο από αδιέξοδα φοβικά σύνδρομα.
· διδάσκει τις αρχές της συλλογικότητας, του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης και της αποδοχής του διαφορετικού.
· συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού και φυλετικού αποκλεισμού
· διαμορφώνει ενεργούς πολίτες, περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την εμπνευσμένη και πρωτοπόρα εκπαιδευτικό Στέλλα Πρωτονοταρίου, η οποία δικάζεται την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, πρώην διευθύντρια του 132ου Δημ. Σχολείου της Γκράβας, για δράσεις του σχολείου που είχε συναποφασίσει με τον σύλλογο διδασκόντων και που σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη είχαν ως αποτέλεσμα «την πραγμάτωση σε σημαντικό βαθμό μιας ατμόσφαιρας αλληλοσεβασμού και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, το οποίο αποτελεί ζητούμενο στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της επιδίωξης του παιδαγωγικού ιδεώδους». Συγκεκριμένα η εκπαιδευτικός κατηγορείται επειδή διέθεσε το χώρο του σχολείου για "εξωσχολικές" δραστηριότητες όπως τα μαθήματα Ελληνικών στους μετανάστες γονείς των μαθητών, τα οποία έκανε δασκάλα του σχολείου που επίσης δικάζεται!
Η Στέλλα Πρωτονοταρίου προσπάθησε και έκαμε πράξη μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας τολμώντας να ξεφύγει από τα αποστειρωμένα στεγανά στερεότυπα της γραφειοκρατικής παιδαγωγικής σε ένα σχολείο που το 75% των μαθητών είναι αλλόγλωσσοι από διαφορετικές εθνότητες, με υψηλή μαθητική διαρροή και συχνά φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας . Μέσω της προσπάθεια αυτής η μαθητική διαρροή σχεδόν μηδενίστηκε, τα κρούσματα βίας εξαφανίστηκαν, οι μαθητές βελτίωσαν τις επιδόσεις τους καθώς Έλληνες και μετανάστες γονείς ξεπέρασαν τις αναστολές και τις φοβίες τους και συμμετείχαν ενεργά στη ζωή του σχολείου.
Η προσπάθειά της θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και όχι το αντίθετο. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούν όλους όσους πιστεύουν ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας να παρευρεθούν την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (2ο κτίριο, πρώην Σχολής Ευελπίδων), στις 9:00 το πρωί.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτρέπουν τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, την τοπική κοινωνία να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και να αναπτύξουν παράλληλες δράσεις στις οποίες να συμμετέχουν όλοι οι παράγοντες της σχολικής κοινότητας με στόχο την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών του σχολείου, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή εθνική τους προέλευση, στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην αλλαγή του σχολείου καθώς και στην ισότιμη ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε αποτελέσματα προς όφελος των ελλήνων πολιτών και των μεταναστών και αντιμετωπίζει προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής που να δίνει λύσεις.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πληροφορίες: Ιωάννα Κοντούλη, τηλ. 6972400417

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ

Μεταναστευτικό:
«Σκουπίζοντας» απλά κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι…

Το θέμα της μετανάστευσης είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και δεν λύνεται ούτε με αστυνομικά μέτρα και επιχειρήσεις σκούπα, ούτε και με χιλιάδες επαναπροωθήσεις. Τα μέτρα που ετοιμάζονται μοιάζουν στοχευμένα μόνο στην προσωρινή ικανοποίηση μερίδας πολιτών που λόγω της πλήρους ανυπαρξίας σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής νοιώθουν ότι κινδυνεύουν στην ίδια τους τη χώρα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ότι αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν θα αποφέρουν ουσιαστικά οφέλη για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αλλά ότι θα εντείνουν κοινωνικές συγκρούσεις και θα ενισχύσουν την ξενοφοβία.
Είναι γεγονός ότι τόσο η Ελλάδα όσο και τα υπόλοιπα κράτη μέλη που βρίσκονται στα «σύνορα» της ΕΕ, έχουν αναλάβει ρόλο «συνοριοφύλακα» χωρίς όμως να έχουν προηγουμένως αναπτυχθεί οι ανάλογες πολιτικές και υποδομές προκειμένου να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων και να εξασφαλίζονται οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και συμβίωσης των ντόπιων και των μεταναστών.
Μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να έχει συνολική, πολυεπίπεδη και διεθνή προσέγγιση του θέματος. Πρώτα από όλα όμως θα πρέπει σε επίπεδο ΕΕ να ερευνηθούν και να αναγνωριστούν οι αιτίες που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείπουν τη χώρα τους, όχι μόνο αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, αλλά προσπαθώντας εναγωνίως να επιβιώσουν. Αν η Ελλάδα αλλά και η ΕΕ θέλουν να «αναχαιτιστεί» το κύμα μεταναστών θα πρέπει να συμβάλουν στην ουσιαστική επίλυση των οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών κ.α. προβλημάτων που επικρατούν στις χώρες προέλευσης. Η πολιτική που μέχρι τώρα ακολουθεί η Ελλάδα έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα για όλους μας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν:
· συνεργασία με την ΕΕ ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές υποδοχής των μεταναστών που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης,
· επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης του αιτήματος για άσυλο σε συνδυασμό με την άμεση χορήγηση προσωρινής άδειας παραμονής, έτσι ώστε οι μετανάστες να μην μένουν εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένες περιοχές και να μπορούν να εργαστούν νόμιμα
· έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας, που λειτουργεί αρνητικά τόσο για τους μετανάστες όσο και για τους έλληνες και τα ασφαλιστικά ταμεία
· Δημιουργία υποδομών για την άμεση και ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία
· Συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη μέλη έτσι ώστε να μοιραστεί το βάρος της μετανάστευσης. Είναι γεγονός ότι για πολλούς μετανάστες στόχος δεν είναι να παραμείνουν στη χώρα μας, αλλά να περάσουν σε άλλες. Η αργοπορία νομιμοποίησής τους όμως τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πληροφορίες: Πολύνα Γκιόκα 6932 623566
Φίλιππος Δραγούμης 6977 231983

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων ευχαριστεί τους Έλληνες πολίτες για την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του πρώτου Πράσινου Έλληνα ευρωβουλευτή, ο οποίος θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο, κοντά στους υπόλοιπους Πράσινους από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Στις ευρωεκλογές οι Πράσινοι παρουσίασαν εντυπωσιακή άνοδο στην Ευρώπη. Οι ευρωπαίοι πολίτες στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις των Πράσινων για στροφή στην οικονομία που θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση, για περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη, για εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης με σεβασμό στους πολίτες. Η ενισχυμένη δύναμη των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο θα συμβάλλει στην προώθηση λύσεων, με τη δοκιμασμένη πολιτική των ευρύτερων συνθέσεων και συνεργασιών.
Επιδιώκουμε ένα ευρύ διάλογο με την κοινωνία. Δεν θέλουμε μονολόγους. αλλά συμμετοχή και διαβούλευση. Η συμμετοχή των πολιτών θα μας καταστήσει και καλύτερους εκπροσώπους για τα προβλήματα που μας αφορούν όλους, τα προβλήματα βιωσιμότητας και αλληλεγγύης, για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν τους στόχους τους, αυτόν της εκλογής Έλληνα Πράσινου ευρωβουλευτή για πρώτη φορά στην ιστορία του οικολογικού κινήματος στη χώρα μας και τον προσανατολισμό της πολιτικής συζήτησης σε πράσινες κατευθύνσεις. Σημειώνουμε, όμως, ότι τα θέματα της Ευρώπης, που αυτά θα διαχειριστούν όσοι εκλέχτηκαν ευρωβουλευτές, ήταν ο μεγάλος απών κατά την προεκλογική περίοδο στη χώρα μας.
Ειδικά το κόμμα μας βρέθηκε στο στόχαστρο συχνά με μεθόδους ασύμβατες με το δημοκρατικό διάλογο, κυρίως για θέματα εξωτερικής πολιτικής, και δικαιωμάτων.
Από την αρχή τονίσαμε πως σε μια εποχή που η οικολογική κρίση επιβάλλει στενή συνεργασία κάθε χώρας με τους άμεσους γείτονές της, είναι επικίνδυνο να μετατρέπεται μια εκλογική αναμέτρηση σε διαγωνισμό εθνικής πλειοδοσίας. Κάθε εθνικισμός αποτελεί σήμερα πρώτα απ' όλα απειλή για τη δική του χώρα.
Η σιωπή όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις επιθέσεις αυτές, με την τιμητική εξαίρεση του κου Μάνου, οδήγησε τελικά το ΛΑΟΣ στη θέση του κριτή του πατριωτισμού των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων. Κάτι που ασφαλώς ευνοεί το συγκεκριμένο κόμμα, όχι όμως τη δημοκρατία ούτε και τα συμφέροντα τις χώρας μας.
Τέλος ευχόμαστε καλή δύναμη στον Ευρωβουλευτή μας Μιχάλη Τρεμόπουλο, που θα μας εκπροσωπήσει επάξια, ως ο αγωνιστής που πάντα υπήρξε, και χαιρόμαστε μαζί του. Από την πλευρά μας θα αξιοποιήσουμε την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο για τη συνολική προώθηση των πράσινων λύσεων στην Ευρώπη, αλλά για την ανάδειξη και στήριξη θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος.
Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο, αλλά πόδια έχουμε και θα τον περπατήσουμε.
Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που μας στήριξαν και να δικαιώσουμε την ψήφο τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ



9-19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΟ CAMPING “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ” ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ – ΓΙΟΡΤΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ – ΟΜΙΛΙΕΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ

στο samothrakiecocamp@gmail.com

www.samothrakiecocamp.blogspot.com

Κάλεσμα για τη διοργάνωση αυτο-οργανωμένου οικολογικού κάμπινγκ στη Σαμοθράκη

Το Δίκτυο Ηλιόσποροι, οι Νέοι Πράσινοι και η πολιτιστική οργάνωση Athens Art Puzzle, σας προσκαλούν σε μια συνάντηση-γιορτή για την οικολογία, τις ανθρώπινες σχέσεις και την ειρηνική συνύπαρξη.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε νέες-νέους, οικογένειες, συλλογικότητες και ομάδες, τοπικές οικολογικές κινήσεις, θεματικές πρωτοβουλίες και περιβαλλοντικές ΜΚΟ, οικοκοινότητες, τοπικούς παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές, ταξιδιώτες, καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής, να ζήσουμε μαζί για 10 ημέρες στο δημοτικό κάμπινγκ «ελεύθερης διαβίωσης» στη Σαμοθράκη.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην προετοιμασία, την οργάνωση και την υλοποίηση της συνάντησης. Σκοπός του αυτο-οργανωμένου οικολογικού κάμπινγκ είναι να γνωριστούμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να συνυπάρξουμε και να διασκεδάσουμε.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια οργανική και αυτοδιαχειριζόμενη εφήμερη ζώνη, με ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια και την ενεργή συμμετοχή όλων. Αναλάβετε την πρωτοβουλία μιας συζήτησης, μιας παρουσίασης, μιας συγκεκριμένης δράσης, της διοργάνωσης ενός εργαστηρίου ή σεμιναρίου κι ελάτε να το κάνουμε πραγματικότητα.

Προτεινόμενες θεματικές:

Ανθρώπινες σχέσεις, παιδική αγωγή, αυτοθεραπεία

Οικολογία και ποιότητα ζωής

Τέχνη και πολιτισμός

Η έννοια της αυτο-οργάνωσης στο κάμπινγκ, προϋποθέτει επίσης, ότι όλοι θα συμμετέχουμε στις απαραίτητες διεργασίες και θα αναλάβουμε υπεύθυνα την καθημερινή καθαριότητα και τις εργασίες στη συλλογική κουζίνα.

Στο κάμπινγκ θα οργανωθεί ένας χώρος μόνο για παιδιά, ώστε να μάθουν μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια. Θα χρειαστούμε εθελοντές οι οποίοι θα αναλάβουν υπεύθυνα την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών, καθώς και την οργάνωση του προγράμματος του παιδικού χώρου.

Σε κάθε γιορτή η μουσική και η διασκέδαση είναι δεδομένα, οπότε μη διστάσετε να φέρετε μουσικά όργανα, χρώματα και πινέλα και παιχνίδια. Καλούμε μουσικούς, καλλιτέχνες, performers και ζογκλέρ να συνεργαστούν για την υλοποίηση εκπαιδευτικών διαδραστικών παιχνιδιών για παιδιά, workshops και παραστάσεις.

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας ένα email με το ονοματεπώνυμο, την ηλικία και στοιχεία επικοινωνίας στο samothrakiecocamp@gmail.com

Τι θα χρειαστείτε;

Καταρχήν, ένα μεγάλο χαμόγελο, πολύ ενθουσιασμό, καλή θέληση και πολύ διάθεση!

Απαραίτητα: υπνόσακος, σκηνή (η και αιώρα), ίσως ένα υπόστρωμα, και επαναχρησιμοποιούμενα κούπα / ποτήρι, πιάτο, μαχαίρι, πιρούνι και κουτάλι.

Μην ξεχάσετε! Τα προϊόντα καθαρισμού σώματος, μαλλιών κλπ., που θα χρησιμοποιείτε στο κάμπινγκ να είναι βιοδιασπώμενα.

Κόστος συμμετοχής 30 euro/ άτομο για 10 ημέρες σεμιναρίων και εργαστηρίων (3 euro/ ημέρα δηλαδή).

Οι συμμετέχοντες έχουν 50% έκπτωση στο κάμπινγκ ελεύθερης διαβίωσης (5ος τομέας), όπου θα φιλοξενηθούν οι συλλογικές διεργασίες.

Ευελπιστούμε να λειτουργήσουμε συλλογική βιολογική κουζίνα, για πρωινό και γεύμα, με πολύ φτηνό μενού για τους συμμετέχοντες.

Η οικολογική κατασκήνωση είναι αυτο-διαχειριζόμενη, χωρίς χορηγούς και σπόνσορες, και βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στην ενίσχυση των συμμετεχόντων για να καλυφθούν τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα (γραφική ύλη, φωτοτυπίες, ενοικιάσεις μηχανημάτων, τηλεπικοινωνίες, μεταφορικά).

Σύντομα πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις θεματικές ενότητες, τις διαλέξεις, τα εργαστήρια αλλά και το νησί.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

samothrakiecocamp@gmail.com

www.samothrakiecocamp.blogspot.com

www.iliosporoi.net

www.neoiprasinoi.blogspot.com

www.myspace.com/athensartpuzzle