Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ιωάννα Κοντούλη: "Όχι σε συγκυβερνηση με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ."

Συνέντευξη της Ιωάννας Κοντούλη στην εφημερίδα metro και στον Γιώργο Κατσίγιαννη.

Aισιόδοξη ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο της 7ης Μαΐου δηλώνει με συνέντευξή της στη «metro» η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Ιωάννα Κοντούλη. Επίσης, απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οι Οικολόγοι να αποδεχτούν τη συμμετοχή τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα αποτελούμενο από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.


Πώς γίνεται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να καταγράφετε σημαντικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά στο τέλος να μην επιτυγχάνεται ο στόχος, που είναι η είσοδος στη Βουλή; 

Έχω την εντύπωση ότι επηρεάζεστε από την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών του 2009, που όντως συνέβη αυτό. Τότε, αν θυμάστε, εκλέξαμε για πρώτη φορά ευρωβουλευτή, τριπλασιάζοντας το ποσοστό μας σε σχέση με τις εκλογές του 2007. 
Το ότι εμφανιζόμασταν με υψηλά ποσοστά στις μετρήσεις, που δεν επιβεβαιώθηκαν στην κάλπη, για μας αποδεικνύει ότι έχουμε πολλούς φίλους, τους οποίους όμως πρέπει να πείσουμε. Κάτι καλύτερο καταφέραμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, που μπήκαμε στα Περιφερειακά Συμβούλια όλης σχεδόν της χώρας και για πρώτη φορά σε Δημοτικά Συμβούλια μεγάλων πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Μετά από αυτά δικαιούμαστε να αισιοδοξούμε ότι το 2012 θα εκπροσωπηθούμε και στη Βουλή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς δεν θεωρούμε ότι την είσοδο στη Βουλή την εξασφαλίζουν οι μετρήσεις. Ξέρουμε ότι χρειάζεται η ψήφος των πολιτών. Και αυτήν θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. 
Είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρουμε! 

Αν ο τόπος οδηγηθεί σε κυβέρνηση συνεργασίας και είστε στη Βουλή, θα ανταποκριθείτε θετικά σε ένα προσκλητήριο συμμετοχής σας σε ένα σχήμα με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία;

 Όχι! Και σας το λέω τόσο κατηγορηματικά διότι εμείς πιστεύουμε ότι η παρούσα κατάσταση πρέπει να αλλάξει, ριζικά. 
Δέστε την πορεία των δύο κομμάτων στα οποία αναφερθήκατε. Σε τι άλλαξαν τη συμπεριφορά και τη στάση τους τον τελευταίο καιρό; Έδειξαν να κατανοούν την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τη χώρα; Πώς; Με τις τροπολογίες της νύχτας που προσπάθησαν να περάσουν; Με τα ψέματα που λένε και που ανατρέπονται διαρκώς; Πώς να συνεργαστούμε με αυτούς που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και επιμένουν να μην αλλάζουν;

Ένας πολίτης που δεν έχει αξιολογήσει το πρόγραμμά σας πόσο εύκολο είναι να ψηφίσει «οικολογικά»; Σας ρωτώ επειδή έχει περάσει η αντίληψη πως εκφράζετε ένα κόμμα με συγκεκριμένη ατζέντα... 

 Θέλω να σας πω ότι είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι η κρίση που βιώνουμε δεν είναι κρίση χρέους, δεν είναι κρίση πρώτιστα οικονομική! Είναι μια βαθιά αξιακή κρίση, η απάντηση στην οποία πρέπει να είναι συνολική. Οι προτάσεις μας λοιπόν στηρίζονται στο πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την αξιακή κρίση, με ένα νέο πρότυπο, τόσο στην παραγωγή όσο και στην κατανάλωση. 
Η ατζέντα είναι συγκεκριμένη, επειδή οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και όχι επειδή είναι μονοθεματική. Και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πολίτες θα σκεφτούν καθαρά και θα επιλέξουν Οικολόγους Πράσινους εξασφαλίζοντας μια ισχυρή «πράσινη» παρουσία στη Βουλή.

• Η Ιωάννα Κοντούλη εξελέγη ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πρασίνων στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος. Είναι υποψήφια στη Β’ Αθήνας και με δική της επιλογή χρειάζεται σταυρό για την εκλογή της και δεν έχει καθεστώς αρχηγού κόμματος. 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς δεν θεωρούμε ότι την είσοδο στη Bουλή την εξασφαλίζουν οι μετρήσεις. Ξέρουμε ότι χρειάζεται η ψήφος των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου