Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΒΡΟΥ

Λάμπου Αναστασία, του Σπυρίδωνος
Γεννήθηκε το 1970, είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές (Master of Arts) στην Βυζαντινή Τέχνη, με ειδίκευση στην Τοιχογραφία από το Α.Π.Θ. Κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην «Δυτική Θρησκευτική Ζωγραφική» από το Πανεπιστήμιο Catholica, στο Μιλάνο, Ιταλίας. Μιλά Αγγλικά και Ιταλικά και έχει σπουδές σε πιάνο και κλασσικό μπαλέτο. Είναι ελεύθερη επαγγελματίας και διατηρεί κατάστημα κοσμημάτων από το 1999.

Bάϊος Γιαννούλης , του Αθανασίου
Γεννήθηκε στο Köpingen της Γερμανίας το 1971 από γονείς μετανάστες με καταγωγή από τον Λαγό Έβρου. Σε ηλικία 10 χρονών μαζί με τους γονείς του εγκαταστάθηκε στο Διδυμότειχο του Έβρου. Έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια φοίτησε στο Τεχνικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, από όπου έλαβε το πτυχίο «Βιομηχανικής παραγωγής και εγκατάστασης». Επέστρεψε στη Γερμανία και εργάστηκε σαν ελεύθερος επαγγελματίας από το 2000 έως το 2008.Σήμερα είναι ιδιωτικός υπάλληλος και κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη. Μιλά Γερμανικά.Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Ιωαννάκη και έχει δύο κόρες.

Ιωάννης Τέντες του Κίμωνα
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1960. Σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο Salford στο Manchester της Μεγάλης Βρετανίας. Εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Υπότροφος στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στο Ηράκλειο Κρήτης και από το 1993 εργάζεται στο Τμ. Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην λεξανδρούπολη, σήμερα στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή Βιοχημείας. Στο ευρύτερο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών, ανέπτυξε επαφές με διεθνή κέντρα ερευνών όπως το Ludwig Institute for Cancer Research στην Uppsala της Σουηδίας, και την Ογκολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Βιέννης στην Αυστρία. Επί 20ετίας ασχολείται με τη διδασκαλία του μαθήματος της Βιοχημείας και την Βιοχημική έρευνα σε άμεση συνεργασία με πανεπιστημιακές κλινικές του Δ.Π.Θ. (Καρδιολογική, Παθολογική, Χειρουργική, Οφθαλμιατρική κλπ) δημοσιεύοντας σημαντικές εργασίες στα ερευνητικά αντικείμενα της Αθηροσκλήρωσης και του Καρκίνου. Παράλληλα, κατά καιρούς έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας (προστασία απειλούμενων ειδών, εκτροπή του Αχελώου, Δέλτα του Έβρου, αστικό περιβάλλον της Αλεξανδρούπολης, πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, κλπ). Είναι ενεργό μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στον Πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, και του Δίκτυου Εθελοντικής Δασοπροστασίας Έβρου. Επίσης, ασχολείται με την φωτογράφηση ζώων και πτηνών στο φυσικό τους περιβάλλον, και τη συγγραφή ιστορικών μυθιστορημάτων («Ελθών Αναλάβω Σε», εκδόσεις Διόπτρα, 2006). Κατέχει τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά). Είναι παντρεμένος με την Μάρθα Γκενοπούλου, Εκπαιδευτικό, και έχει δύο κόρες.

1 σχόλιο:

  1. Καλή επιτυχία παιδιά. Μαζί σας!

    Ένας ετεροδημότης ψηφοφόρος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή