Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ


Βιογραφικό Ιωακείμ Βράβα

Γεννήθηκε στο Σουφλί το 1982, όπου και μεγάλωσε, λαμβάνοντας εκπαίδευση από αξιόλογους δασκάλους και καθηγητές, που τον μύησαν στις αρχές της περιβαλλοντικής αγωγής και της τοπικής έρευνας.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ συνέχισε τις σπουδές του, σε μεταπτυχιακό επίπεδο ,στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Paris 1 Pantheon- Sorbonne.

Εργάσθηκε, ως ασκούμενος, στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, και στη Συνέλευση της Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Παρίσι, και στη συνέχεια ως ερευνητής και αρθρογράφος, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολήθηκε με την έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία σε τοπικό επίπεδο, αλλά και κυρίως με τον χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με έμφαση σε θέματα άτυπης μάθησης, οικολογικού χαρακτήρα, καταπολέμησης του ρατσισμού, ανάδειξης της ελληνικής γλώσσας και ενεργότερης συμμετοχής των νέων στη δημόσια ζωή.

Είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου νέων «Άλλαξε το- Οι Νέοι της Θράκης για την Ευρώπη», ενώ συμμετέχει στα παγκόσμια εθελοντικά δίκτυα NABUUR, RHIZ, Anna Lindh Foundation και nimociv.org, συμμετέχοντας μάλιστα στην Α’ Παγκόσμια Συνέλευση Νέων το 2010 ως συντάκτης του κειμένου προτάσεων για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας και επενδύσεων.

Θεωρεί την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αξιοποίησης της γνώσης των νέων Εβριτών ως προϋποθέσεις για την ευημέρία όλων.

Προσπαθεί επίμονα να βρει αξιόπιστο πρόγραμμα ανακύκλωσης στη Θράκη, «πράσινο» στην Αλεξανδρούπολη, καράβι για τη Σαμοθράκη και να κατανοήσει γιατί μερικοί στον Έβρο θεωρούν τη γεωθερμία άστοχη, ενώ τον πετρελαιαγωγό ευεγερτικό .

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, καθώς και στοιχειώδη σέρβικα.

e-mail: ivravas@gmail.com

facebook: Ioakim Vravas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου