Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Την Κυριακή των Βαϊων, 12 Απριλίου 2009, φίλοι του ποδηλάτου από την Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία θα συνοδεύσουμε τον Πράσινο Ευρωβουλευτή M. Cramer, σε μια διαδρομή που μεταφέρει το μήνυμα της ενωμένης Ευρώπης και του ήπιου και αειοφόρου τουρισμού στα Ελληνο-Βουλγαρικά και ΕλληνοΤουρκικά σύνορα στην περιοχή του Β. Εβρου.

Η διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα "Iron Curtain Trail" καλεί τα άτομα να καταγράψουν την εμπειρία της πρώην διαίρεσης της ηπείρου σε 6.800 χιλιόμετρα κατά μήκος της τροχιάς των πρώην συνόρων, από την Βόρεια Θάλασσα μέχρι τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, διασχίζοντας 20 χώρες και 14 μέλη της ΕΕ, μια διαδρομή που συνδυάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και τον βιώσιμο τουρισμό.

Η διαδρομή μετά από πρόταση του Μ.Cramer ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως «σύμβολο για μια κοινή και συνολική ευρωπαϊκή εμπειρία σε μια ενωμένη Ευρώπη που προσφέρει νέες προοπτικές και προκλήσεις για αειφόρο ευρωπαϊκό τουρισμό» ενώ στην ανανεωμένη πολιτική της ΕΕ για τον τουρισμό «προτρέπει την Επιτροπή να προωθήσει τη διασυνοριακή ποδηλατική διαδρομή μνήμης κατά μήκος του πρώην Σιδηρού Παραπετάσματος ως παράδειγμα "ευγενούς κινητικότητας" στον τουρισμό και ως σύμβολο της επανένωσης της Ευρώπης»

Η διαδρομή αυτή της «πράσινης ζώνης», για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της αξία της ως ένα από τα σύμβολα της ενοποίησης μεταξύ Ανατολής και Δύσης είναι πλέον υπό την προστασία του Διεθνούς Πράσινου Σταυρού (GCI).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

08:30 Υποδοχή Δημαρχείο Σβίλενγκραντ και εκκίνηση
09:30 Υποδοχή Βουλγαρικής αποστολής στο Τελωνείο Ορμενίου
10:30 Υποδοχή Τουρκική αποστολής στις Καστανιές
11:45 Άφιξη στην Ορεστιάδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

12:00-12:15 Xαιρετισμοί επισήμων-Διοργανωτών
12:15-12:35 Ομιλίες
12:35 Έναρξη Ποδηλατοδιαδρομής εντός της πόλης
13:30-13:45 Kλήρωση δώρων στους συμμετέχοντες

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λειτουργία περιπτέρων Διοργανωτών-WWF-Χορηγών
Διανομή διαφημιστικών T-shirts και καπέλων της εκδήλωσης
Επίδειξη τεχνικής χρήσης ποδηλάτου από τον κ. Παντελή Κεραμιστή
Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στους ποδηλάτες από Τροχονόμους του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας.
Επίδειξη δεξιοτεχνίας –Παιχνίδια με ποδήλατο
Έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΑΡΦΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 6936888967

1 σχόλιο: