Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ

Το μήνυμα της ενωμένης Ευρώπης και του ήπιου και αειφόρου τουρισμού μετέφεραν Φίλοι του Ποδηλάτου από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Η ποδηλατική διαδρομή που ξεκίνησε χθες το πρωί από το Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας πέρασε στο ελληνικό έδαφος από το Ορμένιο Εβρου, συνεχίστηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα και το τελωνείο των Καστανεών και κατέληξε στην Ορεστιάδα, όπου και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις. Περισσότεροι από 200 Φίλοι του Ποδηλάτου από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία συνόδευσαν τον Γερμανό Πράσινο ευρωβουλευτή Μ.Cramer σ' αυτή την ποδηλατική διαδρομή.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους μαζί με την Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Κάλεσαν τους πολίτες να καταγράψουν την επώδυνη εμπειρία της διαίρεσης της ευρωπαϊκής ηπείρου σε 6.800 χιλιόμετρα κατά μήκος της τροχιάς των συνόρων του πρώην «Σιδηρού Παραπετάσματος» από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και να διασχίσουν 20 χώρες και 14 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Μια διαδρομή, όπως είπαν, που συνδυάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και τον βιώσιμο τουρισμό.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=34961

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου